Trup si Suflet
În curs de apariție
 
Important
Pentru comenzile din București, costurile de transport sunt de 16 lei pentru primele 3 kg.
 
Cosul tau
0 obiecte
 

Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps

Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps
Clic pentru mărire
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: În Stoc

Cum acționează?

 • Ajută la eliminarea disconfortului gastric.
 • Susțin buna funcționare a aparatului digestiv. 

Pentru ce se recomandă?

 • Balonări, flatulență
 • Digestie lentă
 • Colite spastice
 • Gastrite şi ulcer gastro-duodenal
 • Dischinezii biliare
 • Enterocolită
 • Ce ingrediente conține?

  Pulberi din 8 plante: flori de Gălbenele (Calendula officinalis), părți aeriene de Mentă (Mentha piperita), părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare), părți aeriene de Turiță-mare (Agrimonia eupatoria), părți aeriene de Isop (Hyssopus officinalis), părți aeriene de Țintaură (Centaurium erythraea), flori de Mușețel (Matricaria chamomilla), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum) - în proporţii egale.

  Ce proprietăți are fiecare ingredient?

  Florile de Gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Ele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide. Gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

  Extern, ele se pot folosi, sub formă de comprese, în răni care se vindecă greu, ca ulceraţii, plăgi cu puroi, arsuri, degerături, acnee, eczeme, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor; în varice, inflamaţii oculare, panariţiu. Sub formă de gargară şi spălături se recomandă în gingivite, stomatite, activarea circulaţiei periferice la tenurile uscate.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Gălbenele:

  Crampe abdominale - Se administrează pulbere de Gălbenele, câte o jumătate de linguriță înainte și după masă. S-a demonstrat că substanțele active din Gălbenele inhibă spasmele tubului digestiv, refac epiteliile digestive lezate de afecțiuni cum ar fi colita de fermentație sau colita de putrefacție și reduc iritabilitatea colonului.

  Dismenoree (ciclu menstrual dureros și, eventual, neregulat) - Principiile active din Gălbenele au puterea de a tempera activitatea hormonală la femei. Se face un tratament cu această plantă timp de 3 luni, perioadă în care se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi. Tratamentul cu Gălbenele întârzie, în multe cazuri, menstruația, cu până la 3-4 zile, reduce hemoragia, ameliorează crampele și are efecte de eliminare a spasmelor.

  Boala canceroasă - Pulberea de Gălbenele, administrată în cure de 2 luni, timp în care se iau câte 4 lingurițe pe zi, este un excelent ajutor contra bolii canceroase. Un studiu realizat în laboratoarele Spitalului universitar din Granada, Spania, a pus în evidență acțiunea antitumorală foarte puternică a extractelor de Gălbenele. Țesuturi cu celule maligne care determină apariția melanomului, a cancerului de sân, de prostată, de pancreas, colo-rectal, ovarian etc. au fost tratate cu Gălbenele. Rezultatul: sub acțiunea acestei plante, dezvoltarea tuturor acestor tipuri de celule maligne este inhibată, iar celulele sistemului imunitar (limfocitele) sunt stimulate să atace formațiunile tumorale.

  Contra tumorilor maligne din abdomenul inferior se recomandă clismele cu infuzie combinată de Gălbenele, câte o serie de 12 aplicații pe lună (se folosesc 200-600 de ml).

  Menta, ca plantă aromatică, acţionează în două moduri diferite între ele, în funcţie de concentraţia preparatului folosit. În doză slabă, ea este analgezică, calmantă şi antispastică. În doză concentrată, menta este un tonic al sistemului nervos şi un stimulent digestiv. Substanţele active importante precum mentolul, un valoros ulei eteric, compuşii antibiotici şi substanţele minerale au o puternică acţiune antiseptică şi calmantă.

  Consumată în mod regulat, Menta poate preveni câteva tipuri de cancer, precum cancerul de colon, de plămâni și cancerul de piele. Și gastritele, și ulcerul gastric intră în categoria bolilor pe care menta le previne datorită efectelor antiinflamatoare și calmante ale mentolului. Infecțiile urinare și cele ale tractului digestiv pot fi prevenite cu ajutorul mentei, datorită efectelor antibiotice și fungicide ale substanțelor volatile pe carea aceasta le conține.

  Pentru combaterea stresului, a oboselii și a epuizării, se recomandă consumul de ceai revigorant de mentă, dar și băile cu mentă, în special după un efort fizic considerabil.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Mentă:

  Digestie lentă, indigestie, balonare, aerofagie (ingerarea involuntară de aer în timpul mesei, urmată de eructaţii) – Se administrează pulbere de Mentă, câte 4 linguri pe zi, luată sublingual înainte de masă, cu 5-10 minute.

  Astm, bronșită – Este eficientă pulberea de Mentă, asociată cu iarba de Trei-fraţi-pătaţi. În fazele acute, se bea infuzie fierbinte de Mentă pentru efectul bronhodilatator rapid (efect similar are inhalarea uleiului volatil de Mentă).

  Senzaţie de vomă (greaţa) de diferite etiologii (inclusiv cea din timpul sarcinii) și răul de călătorie: Pulberea se administrează cu o oră  înainte de masă (câte 1 linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi) sau de plecarea la drum. Dacă este necesar, se va administra și pe parcursul călătoriei. Se obţin efecte excelente prin asocierea Mentei cu puţină pulbere de Ghimbir.

  Mirosul urât al guriiasociat cu dispepsie : Se combină, în proporţii egale, pulberea de Mentă cu pulberea de  Pelin. Din acest amestec se ia câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine 10-15 minute sub limbă, după care se înghite cu apă. Cura durează 7-10 zile.

  Oregano sau Șovârvul este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională, binecunoscută pentru aroma sa și proprietățile antiseptice puternice. Ea este utilizată sub formă de ceai sau pulbere, în infecții digestive și respiratorii, în anaciditate şi hipoaciditate, bronşite şi tuse spastică sau convulsivă, faringite acute şi cronice, rinofaringite, colici renale și enterite.

  Datorită numeroaselor componente din uleiul esenţial pe care-l conţine, are acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra SNC, în special asupra centrilor respiratori. Tot datorită uleiului esenţial, are proprietăţi antiseptice, distrugând bacteriile patogene de pe tegumente şi mucoase. Substanţele amare şi taninurile pe care le conține acţionează ca tonic-amar în anorexii, ca astringent în diaree şi carminativ.

  Pulberea din Oregano se obține prin măcinarea părții aeriene a plantei și este utilă în afecțiunile tubului digestiv (gură, esofag, faringe). Un vârf de cuțit de pulbere de Oregano se ține sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu puțină apă.

  În cazul guturaiului, se inhalează pulberea obținută din flori și frunze uscate, cernute printr-o sită fină.

  Turiţa-mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

  Alte recomandări:

  • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
  • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
  • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță-mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

  Isopul este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate, cu valențe purificatoare. Cu acţiune antispasmodică şi sedativă, ea produce o uşoară bronhodilataţie, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia și expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie, totodată, la scăderea presiunii sanguine prin dilataţia arterială. Se recomandă în traheite, bronşite, astm, afecţiuni digestive.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Isop:

  Astm, bronșită - Se administrează o jumătate de linguriță rasă de pulbere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum două săptămâni și are efecte antiinfecțioase puternice, decongestionează tractul respirator, amplifica imunitatea.

  Arsuri la stomac, gastrită, gaze intestinale - Se consumă maceratul la rece de Isop: 2-3 pahare administrate pe parcursul unei zile, înainte de mesele principale și imediat după acestea. Contra balonării, se ia pulberea de Isop - câte un sfert de linguriță, înainte de masă.

  Adjuvant în boala canceroasă și în ciroza hepatică - se ia, cu un sfert de ora inainte de masa, un varf de cutit de pulbere sau un sfert de pahar de macerat la rece, obtinut din isop. Aceasta planta are calitatea de a inhiba reflexul vomitiv, de a reda apetitul si de a induce chiar o stare de buna dispozitie, fiind un imens ajutor in bolile grave.

  Detoxifierea organismului - Se ia câte un vârf de cuțit cu pulbere de Isop, cu o jumătate de ora înaintea celor trei mese principale. Se ține sub limbă timp de cinci minute, după care se înghite cu apă la temperatura camerei. Acest tratament va inhiba și reflexul vomitiv, va reda apetitul si va induce chiar și o stare de bună dispoziție.

  *Precautii și contraindicații:

  Persoanele care suferă de epilepsie nu vor lua mai mult de două grame de Isop pe zi, iar un tratament cu Isop nu va dura, în aceste cazuri, mai mult de două săptămâni, cu o săptămână de pauză. În cazul bolilor respiratorii, Isopul nu se va folosi în fazele congestive extreme.

  Ţintaura este socotită unul din cei mai puternici „detergenţi” naturali pentru otrăvurile din organism, adică una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Are un gust amar accentuat, de aceea se mai numeşte şi Fierea pământului. Pentru uz medicinal se recoltează partea aeriană a plantei.

  Substanţele amare din Ţintaură sunt reprezentate de secoiridoid glucozide în special swerţiamarina, genţiopicrină şi swerozide, esteri ai acestei substanţe, centapicrina, centaurozide, secologanină, gentianină, xantone metoxilate, eustomina etc. Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, sporesc pofta de mâncare şi favorizează digestia. Țintaura are un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Țintaură:

  Hepatita virala de tip A, B, C - Se iau 4 lingurițe de pulbere de Țintaură pe zi, în cure de 1 lună. După zece zile de pauză, tratamentul se poate repeta. Planta este foarte eficientă în fazele incipiente ale bolii pentru că inhibă proliferarea virusurilor și încetinirea grabnică a ritmului de evoluție. În cazurile avansate de hepatită, când apar deja modificări structurale la nivelul ficatului, este indicată combinația, în proporții egale, a Țintaurei cu iarba de Anghinare.

  Obezitate: Se administrează o linguriţă de pulbere de Ţintaură cu jumătate de oră (nu mai puţin) înaintea fiecărei mese, oricât de neînsemnată cantitativ ar fi respectiva masă. Planta se ţine în gură câteva minute, după care se înghite cu apă. Tratamentul durează minimum trei luni şi are efecte foarte puternice, mai ales atunci când este asociat şi cu un regim alimentar adecvat. Știm că, în cantităţi mici, plantele amare stimulează apetitul şi asimilarea; în doze mari, repetate şi luate pe o perioadă îndelungată de timp, aceste plante au efectul invers, stimulând procesele de dezasimilare şi diminuând pofta de mâncare.

  Ţintaura este foarte utilă în procesul reducerii greutăţii corporale, deoarece favorizează procesele de eliminare (prin transpiraţie, scaun, urină), scoate apa din ţesuturi, măreşte tonusul fizic şi psihic, favorizând o viaţă activă.

  Adjuvant în leucemie: Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de Ţintaură de 3- 4 ori pe zi, timp de două luni, cu două săptămâni de pauză între ele. Mecanismul de acţiune al Ţintaurei în această afecţiune este deocamdată prea puţin elucidat. Cert este că administrarea ei pe o perioadă suficient de lungă ajută la normalizarea proceselor de poducţie a elementelor figurate ale sângelui.

  *Țintaura este contraindicată în ulcerul peptic, în graviditate şi lactaţie. De asemenea, este contraindicată în doze mari (peste două grame pe zi) persoanelor foarte slăbite, caşectice, deoarece efectul său tonic amar foarte puternic este greu de suportat de un organism devitalizat.

  Florile de Mușețel au proprietăți antispasmodice, anestezice, dezinfectante și antiinflamatorii. Datorită acestor însușiri, infuzia de Mușețel calmează spasmele mușchilor stomacului provocate de gastritele și colitele însoțite de colici. Musețelul se recomandă contra diareei și, în general, în toate afecțiunile stomacului și intestinelor, de cele mai multe ori, în asociație cu frunze de Mentă. Preparatele pe bază de flori de Muşeţel reduc inflamaţiile mucoaselor. Extern, această plantă are acţiune cicatrizantă, emolientă, antiseptică.

  Cura cu pulbere de Muşeţel revigorează, ajutând în perioadele de stres şi în cele cu încărcătură emoţională mai intensă.

  Cercetătorii au demonstrat faptul că, dacă timp de o lună vom urma cura  cu acest tip de pulbere - câte 1 linguriță de 3 ori pe zi - sau cu infuzie de Mușețel (câte 2 căni pe zi),  ne vom simți mult mai bine și mai revigorați. De asemenea, ne vom odihni mult mai bine și vom face față provocărilor intelectuale.

  * Muşeţelul este contraindicat femeilor însărcinate (poate provoca contracţii uterine), femeilor care alăptează, persoanelor astmatice sau celor cu diferite alergii. În aceste situații, cereți obligatoriu sfatul specialistului.

  Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină. Sunătoarea are efecte pozitive și în bolile de ficat, în hepatite cronice, precum și în hepatitele evolutive, în dischinezii biliare și colecistite, având rol în stimularea celulei hepatice. Intern, această plantă este un bun bandaj, dar și un reechilibrant în ulcere, gastrite și enterite. Extern, cu Sunătoare se fac aplicaţii terapeutice în cazuri de arsuri, răni, inflamaţii bucale.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sunătoare:

  Pulberea de Sunătoare are o acțiune recu­peratoare multiplă asu­pra or­ga­nismului: este antidepresivă și sedativă, întărește sistemul nervos, este vasodilatatoare și hipotensivă, cicatrizantă, hemostatică, stimulează funcția hepatică, are efecte antibiotice si antivirale. Se folosește cu succes în tratarea depresiei nervoase, a anxietății și a insomniei, dar e eficientă și în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, gastro-intestinale și în obezitatea pe fond psihic.

  Anxietate: Numeroși pacienți (mai ales cei cu tendințe anxios-depresive) au obținut rezultate încurajatoare folosind această plantă. Se recomandă o combinație de Sunătoare cu Tei, în proporții egale, din care se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.

  Colita de fermentație - Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță rasă, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 21 de zile de pauză. Principiile active ale plantei reduc numărul de bacterii de fermentație din intestin; reglează astfel flora, refac epiteliile și elimină inflamația. Sunătoarea se ia înainte de masă ori la minim două ore după ce am mâncat. Totodată, acest tratament ajută la controlul stresului psihic, care este printre principalii factori care provoacă apariția, agravarea sau recidiva colitei de fermentație.

  Hepatita cronică și acută - Mai multe studii arată că hipericina și hiperforina din Sunătoare atacă virușii care produc hepatita de tip B și C. Așadar, ca adjuvant, această plantă  de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluție al bolii, ajută la ținerea sub control a tensiunilor emoționale, care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Este recomandată infuzia combinată de Sunătoare, câte 1 litru pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 3 săptămâni de pauză. Cei cărora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de Sunătoare, câte 4 lingurițe pe zi.

  Sindromul premenstrual, tulburări de premenopauză: Observațiile făcute de medicii americani arată că dispoziția psihică a pacientelor cu sindrom premenstrual este mult îmbunătățită cu ajutorul Sunătoarei. Sunt reduse astfel simptome cum ar fi iritabilitatea psihică, depresia, deficitul de atenție și de concentrare, hiper-excitabilitatea psihiă, toate corelate cu perioada dinaintea menstrelor sau chiar din timpul menstrelor. Aceiași medici au remarcat efecte similare ale Sunătoarei în cazul tulburărilor de premenopauză. Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 28 de zile, cu 10-14 zile de pauză.

   

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Produse Asociate:
Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant
Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant

44,95 Lei
Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant
Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant

44,95 Lei
Capsule BIO femina complex Nera Plant 90 cps
Capsule BIO femina complex Nera Plant 90 cps

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Capsule BIO glicemo-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO glicemo-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO Nera Plant Endocrino-complex, 90 cps.
Capsule BIO Nera Plant Endocrino-complex, 90 cps.

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș