Trup si Suflet
În curs de apariție
 
Important
Pentru comenzile din București, costurile de transport sunt de 16 lei pentru primele 3 kg.
 
Cosul tau
0 obiecte
 

Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant

Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant
Clic pentru mărire
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: În Stoc

Cum acționează? 

 • Contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.
 • Relaxant şi adjuvant în obţinerea stării de bine mental.

Pentru ce se recomandă?

 • Hipertensiune arterială
 • Tulburări neurovegetative
 • Nevroze cardiace
 • Emotivitate excesivă
 • Ce ingrediente conține?

  Pulbere din 7 plante: frunze și flori de Păducel (Folium et floresCrataegi), părți aeriene de Traista-ciobanului (Capsella bursa pastoris), Măceșe (Rosa canina), părți aeriene de Sulfină (Melilotus officinalis), părți aeriene de Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), părți aeriene de Lavandă (Lavandula angustifolia) - în proporţii egale.

  Ce proprietăți are fiecare ingredient?

  Păducelul are acţiune moderată antihipertensivă, determină o importantă reducere a presiunii arteriolare și protejează organismul împotriva stresului. Acţiunea biologică este determinată de dilatarea vaselor.

  Se recomandă intern ca adjuvant în angina pectorală, miocardită, hipertensiune arterială, tulburări de menopauză şi neurovegetative, arteroscleroză, emotivitate excesivă, nevroze cardiace şi insomnii.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Păducel:

  Pulberea  se ține sub limbă timp de câteva minute, după care se înghite cu apă. Este recomandată mai ales acolo unde aportul de alcool este contraindicat: în ulcerul gastric, în gastrita hiperacidă și în bolile hepatice grave.

  Sechele postinfarct – Potrivit unor studii de medicină experimentală realizate în mai multe laboratoare din lume,  administrarea de Păducel după infarctul miocardic favorizează revascularizarea mușchiului cardiac, stabilizează valorile tensiunii arteriale, ajută la mărirea calibrului vaselor de sânge care alimenteaza inima. Se consumă astfel: 1 linguriță rasă de pulbere de flori de Păducel, de 3 ori pe zi, în cure de minim 3 luni.

  Valori ridicate ale colesterolului - Se administrează 3-4 lingurițe pe zi de pulbere din fructe uscate de Păducel, în cure de 48 de zile, cu 7 zile pauză. Studiile medicilor chinezi arată o reducere cu până la 40% a nivelului colesterolului din sânge, în urma tratamentelor cu Păducel. Același tratament a dat rezultate în tratarea arteritei, inclusiv a arteritei obliterante. 

  Părţile aeriene ale plantei Traista ciobanului conţin flavonoide, incluzând luteolina şi quercetin 7-rutinozide şi 7-galactozide; glucozinolate, substanţe minerale, în special cantităţi mari de săruri de potasiu; aminoacizi, peptide cu acţiune hemostatică, acid citric, acid fumaric, vitaminele A şi K şi mici cantităţi de ulei esenţial (cca. 0,02%).

  Preparatele din planta Traista ciobanului sunt recunoscute mai ales pentru proprietăţile lor uterotonice și hemostatice, dar și pentru cele hipotensive, analgezice și astringente. Ele tratează (sau ameliorează, după caz) hipertensiunea arterială, hemoragiile uterine, anghina pectorală, sângerările nazale, unele dereglări ale activităţii gastro-intestinale, insuficienţa cardiacă, ateroscleroza, dismenoreea, diareea și bolile de rinichi. Merită menționat și faptul că această plantă are capacitatea de a sfărâma calculii urinari și de a echilibra ciclul menstrual.

  Prin studii „in vitro” s-a demonstrat şi acţiunea antineoplazică, în depresiile SNC şi acţiunea hipotensivă. S-a mai demonstrat şi stimularea musculaturii netede, creşterea fuxului sanguin în vasele coronariene.

  Măceşul este un puternic antibiotic natural și un mineralizant de excepţie.

  Măceșele deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului şi menţin sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. Sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. În paralel cu efectele antivirale, testate în timp, măceşului i s-au atribuit şi alte valenţe terapeutice: menţine buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină. Au, de asemenea, efect antiinflamator, antioxidant, gastroprotector, imunostimulent, antidiareic.

  Sunt utilizate cu rezultate semnificative în cazurile de alergii, în ameliorarea simptomelor osteoartritelor, ca adjuvant în afecţiuni imunitare, ca tonic şi regenerant pentru copii şi vârstnici, ca ameliorator al simptomelor determinate de dismenoree. Combat anxietatea, palpitaţiile, greţurile, viermii intestinali şi cresc secreţia biliară – fapt care le recomandă în afecţiunile ficatului.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Măceșe:

  Infecţii respiratorii și alergii: Pentru prevenirea bronşitei virale şi bacteriene, a pneumoniei, a virozei pulmonare, a sinuzitei și rinitei, se ia câte 1 linguriţă de pulbere de măceşe, de 4 ori pe zi, timp de 3 - 4 săptămâni.
  Circulaţie periferică deficitară: La venirea sezonului rece, pentru îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul vaselor de sânge de mici dimensiuni, precum şi a circulaţiei de la nivelul finei reţele de vase capilare, se iau câte 3-4 linguri pe zi, în cură de minim 1 lună. De asemenea, bioflavonoidele din pulpa măceșelor întăresc pereții vaselor de sânge, fiind eficiente contra fragilității capilare.
  Remedii pentru artrită: Studii recente în rândul bolnavilor de artrită au dovedit efectul antiinflamator al pulberii de Măceşe. Bolnavilor care li s-a administrat câte o linguriţă de pulbere de Măceşe pe zi, li s-a îmbunătăţit simţitor starea de sănătate prin diminuarea durerilor şi şi prin ameliorarea mobilităţii articulaţiilor cu 25% , în comparaţie cu suferinzii de artrită care au urmat un tratament clasic. Un tratament similar s-a dovedit benefic şi în cazul osteoartritei.

  Hipertensiune arterială - studii recente realizate în Germania arată că o cură cu Măceșe ajută organismul să se adapteze mai bine la stresul psihic, la suprasolicitare și la emoții negative, de tipul furiei, frustrării, enervării. Se știe că stresul, asociat acestora, este chiar principalul vinovat pentru puseele de hipertensiune arterială și pentru tensiunea arterială oscilantă. Se recomandă ca, măcar de două ori pe an, să se urmeze o cură cu pulbere de Măceșe, câte o lingură pe zi, vreme de 28 de zile.

  Scorbut, avitaminoză – cura durează 60 de zile, timp în care se administrează câte 6 lingurițe de pulbere de Măceșe pe zi. Măceșele au și rolul de a ajuta organismul să asimileze vitamine și minerale și din alte surse.

  Pulberea uscată de pulpă de Măceşe, consumată zilnic, în cantitate de 3-4 g, asigură necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

  Sulfina este un vasodilatator care măreşte permeabilitatea vasculară, fiind recomandată în tulburările de circulaţie a sângelui. Un alt domeniu important în care acţionează, cu efecte benefice, preparatul de sulfină este cel al bolilor cardio-vasculare, în primul rând în hipertensiune arterială, fiind un hipotensiv binecunoscut.

  Preparatele de Sulfină au și proprietăţi sedative, expectorante, antiseptice și antiinflamatoare; totodată scad tensiunea arterială şi  regenerează celula hepatică. Această plantă este folositoare și în afecţiunile renale, ca diuretic și dezinfectant. Infuzia de Sulfină este folosită, deseori, în tratamentele bronșitelor, ale astmului bronșic și ale afecţiunile oculare. Fiind un bun dezinfectant, cicatrizant și antiinflamator, Sulfina se folosește și în cazuri de gingivită, abcese dentare, plăgi.

  Sulfina se poate folosi și sub formă de cataplasme, gargară, spălături bucale și băi medicinale. Ea are și alte utilizări interesante. De exemplu, un buchet de Sulfină uscată acţionează ca un dezodorizant eficient pentru o întreagă încăpere.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sulfină:

  Infarct - Pentru prevenire, se recomandă  câte 1 linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, cu puțină apă. Cura durează 1-2 luni și se poate relua după 2-4 săptămâni de pauză. Adesea, Sulfina se asociază cu Ginkgo-biloba fiindcă ambele plante au efecte fluidifiante sanguine, hipotensoare și vasodilatatoare. În plus, Sulfina protejează inima și sistemul cardiovascular de efectele fatale ale stresului psihic - unul din principalii factori cauzatori ai infarctului.

  Atacuri de panică - Un tratament de prevenție a acestora se face cu pulbere de Sulfină și Sunătoare, amestecate în proporții egale. Din acest amestec se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, mai precis la orele 9, 12, 18, 21. Se țin cure cu o durată de 28 de zile, urmate de o săptămână de pauză, după care tratamentul se poate relua. Combinația de Sulfina și Sunătoare diminuează stările de teamă, previne amplificarea necontrolată a emotivității și are efecte calmante psihice. 

  Colita de fermentație, balonarea - Se ia câte o linguriță de pulbere de Sulfină, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile. În această categorie de afecțiuni, Sulfina are un dublu rol: în primul rând, combate dezvoltarea necontrolată a bacteriilor în intestin, având un efect antibiotic moderat. Apoi, acest tratament e un excelent calmant al emoțiilor, fiind un bun mijloc de prevenire si de combatere a deranjamentelor intestinale provocate de stresul psihic, de oboseală sau șocuri emoționale etc.

  Sindrom premenstrual – Pentru ameliorarea durerilor de ovare și sâni și a stărilor de iritabilitate, se administrează 1 linguriță de pulbere de Sulfină, de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara. Acest tratament este eficient și în caz de hipermenoree (ciclu menstrual abundent), dismenoree (ciclu menstrual dureros), Sulfina având efecte astringente (reduce hemoragia) și antispasmodice (calmeaza crampele abdominale).

  Pentru tratarea unor afecțiuni care cer un efect sedativ mai intens, cum ar fi insomnia sau stările de anxietate, se pot lua până la 6 lingurițe de pulbere de Sulfină pe zi, dar pe o perioadă care să nu depășească 7 zile.

  Turiţa-mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

  Alte recomandări:

  • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
  • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
  • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță-mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

  Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

  Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

  Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

  Atenționări: Preparatele din urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

  Rădăcina de urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele urzicii, în acest caz, pot fi consumate.

  Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

  În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

  În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici - o linguriţă de 3 ori pe zi).

  În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

  Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

  Rinită alergică - Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

  Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de urzici, de 4 ori pe zi - pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi - pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

  Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

  Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

  Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

  Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Lavandă:

  Pulberea de Lavandă, obținută din mărunțirea plantei întregi, este recomandată în dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseală. În ciuda parfumului său dulce, veți remarca faptul că are un gust surprinzător de amar, de aceea se poate administra cu miere. De exemplu, câte o linguriță cu pulbere, luată de 3-4 ori pe, te scapă de agitație.

  Dischinezie biliară (fiere leneşă) și crizele biliare, însoțite de dureri de cap: Se ia câte o linguriță de pulbere de Lavandă pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Datorită principiilor sale active amare, Lavanda mărește secreția de bilă și ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale și activând digestia.

  Diabet: Administrată în mod regulat, pulberea de Lavandă are efecte terapeutice complexe în diabet sau asupra celor aflaţi în faza pre-diabetică. O cură de câteva zile cu acest remediu are următoarele efecte: scade glicemia şi o stabilizează; normalizează metabolismul grăsimilor; reglează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară în momentul în care diabetul avansează. Totodată, contribuie la funcţionarea normală a rinichilor, împiedicând procesul de distrugere a nefronilor – care duce la insuficiență renală.

  Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici);

  Uleiul de lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.

  Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de Lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.

  Răni şi arsuri: Lavanda este un extraodinar ajutor în arsurile de gravitate mică şi medie. Pe arsurile uşoare se aplică o pastă obţinută din pulbere de tulpini de Lavandă, amestecată cu apă.

  Dureri de cap, migrene, amețeală: Ca remediu de urgență se iau 1-2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puțină miere. Ca tratament pe termen lung, se recomandă pulberea de Lavandă: o linguriță de 4 ori pe zi, administrată pe stomacul gol. 

   

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Produse Asociate:
Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant
Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant

44,95 Lei
Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO femina complex Nera Plant 90 cps
Capsule BIO femina complex Nera Plant 90 cps

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Capsule BIO glicemo-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO glicemo-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO hepato-complex 90 cps
Capsule BIO hepato-complex 90 cps

44,95 Lei
Capsule BIO Salicio complex - aspirina vegetala Nera Plant 90cps
Capsule BIO Salicio complex - aspirina vegetala Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Niavis Chlorella Tablete Ecologice/BIO 125g
Niavis Chlorella Tablete Ecologice/BIO 125g

39,50 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Capsule BIO Nera Plant Endocrino-complex, 90 cps.
Capsule BIO Nera Plant Endocrino-complex, 90 cps.

44,95 Lei
Adăugați în coș