Trup si Suflet
În curs de apariție
 
Important
Pentru comenzile din București, costurile de transport sunt de 16 lei pentru primele 3 kg.
 
Cosul tau
0 obiecte
 

Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant

Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant
Clic pentru mărire
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: În Stoc

Cum acționează?

 • Echilibrează starea fizică și mentală în condiții solicitante de viață.
 • Contribuie la îmbunătățirea somnului prin relaxare, fără a provoca stare de somnolență.

Pentru ce se recomandă?

 • Surescitare nervoasă
 • Stres
 • Surmenaj
 • Insomnie
 • Dureri de cap
 • Ce ingrediente conține?

  Pulbere din 6 plante: părți aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum) și Lavandă (Lavandula angustifolia), flori și frunze de Păducel (Crataegus monogyna), părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum), părți aeriene de Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca), flori de Tei (Tilia sp.) - în proporţii egale.

   Ce proprietăți are fiecare ingredient?

  Busuiocul  este cunoscut în principal ca plantă aromatică, are însă şi întrebuinţări medicinale: se utilizează în tulburări gastro-intestinale, ca stomahic şi carminativ, proprietăţi datorate uleiului esenţial. Se foloseşte, de asemenea, ca diuretic şi calmant în inflamaţiile căilor respiratorii: gripă, răceală, bronșite. Este reconfortant și tonic, fiind eficient și pentru nevralgii, în cazul lipsei poftei de mâncare și în reglarea lactaţiei la femeile care alăptează.

  Interesantă este și utilizarea infuziei de busuioc în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de vindecat. Chiar migrenele, tot cu busuioc se tratează și, deci, nu întâmplător, în casele de la ţară, pe vremuri, în grindă trona busuiocul pe toată durata iernii.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Busuioc:

  Iradiere – Orientina și vicenina - două principii active din busuioc protejează celulele organismului în fața acțiunii mutagene a radiațiilor ultraviolete, a radiațiilor beta și gamma. Ca atare, administrarea zilnică a Busuiocului este foarte utilă pe timpul verii, când suntem mai vulnerabili la radiațiile solare, dar și atunci când suntem expuși la radiații din alte surse,   pentru prevenirea mutațiilor celulelor, a proceselor de malignizare. Se iau câte 4-8 grame de pulbere de Busuioc pe zi, în cure de 30 de zile.

  Sindromul oboselii cronice - Se amestecă 4 linguri de pulbere de Busuioc măcinată fin cu 12 linguri de miere și 4 linguri de polen proaspăt. Se administrează zilnic câte 4-6 lingurițe de amestec, în cure de 10 zile, urmate de alte cinci zile de pauză, după care tratamentul se poate relua. Este un remediu care tonifică sistemul nervos, are acțiune antidepresivă și ajută la relaxarea și la refacerea rapidă din punct de vedere psihomental.

  Dureri de cap - Se ia o linguriță de pulbere de Busuioc, în care se pune o picătura de ulei esențial din aceeași plantă. Este un remediu recomandat în durerile de cap care apar din cauza oboselii, a hipotensiunii, precum și în migrenele biliare (cu colecist hipoton) sau asociate cu constipația. Busuiocul elimină durerile de cap prin efectul de îmbunătățire a circulației cerebrale, prin deblocarea colecistului și a tranzitului intestinal.

  Rinită cronică, sinuzită - Se recomandă câte o linguriță de pulbere de Busuioc, în care se pune o picătură de ulei esențial din aceeași plantă, administrată de 3-4 ori pe zi.  Cura durează 14 zile, timp în care principiile active ale plantei vor ajuta la decongestionarea căilor respiratorii superioare, vor ajuta la eliminarea infecțiilor bacteriene și la recăpătarea simțului olfactiv. Observațiile clinice au arătat că, după curele cu Busuioc, mulți pacienți și-au recăpătat mirosul pierdut din cauza bolii.

  Toxinfecție alimentară, diaree - Se administrează câte o linguriță de pulbere de Busuioc, în care se pun 1-3 picături de ulei esențial din aceeași plantă, de 3-4 ori pe zi, până la vindecare. Acest tratament distruge multe din bacteriile care produc aceste afecțiuni, între care amintim Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli și Yersinia enterocolitica.

  Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică și anxietății.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Lavandă:

  Pulberea de Lavandă, obținută din mărunțirea plantei întregi, este recomandată în dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseală. În ciuda parfumului său dulce, veți remarca faptul că are un gust surprinzător de amar, de aceea se poate administra cu miere. De exemplu, câte o linguriță cu pulbere, luată de 3-4 ori pe, te scapă de agitație.

  Dischinezie biliară (fiere leneşă) și crizele biliare, însoțite de dureri de cap: Se ia câte o linguriță de pulbere de Lavandă pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Datorită principiilor sale active amare, Lavanda mărește secreția de bilă și ajută la evacuarea ei, calmând durerile abdominale și activând digestia.

  Diabet: Administrată în mod regulat, pulberea de Lavandă are efecte terapeutice complexe în diabet sau asupra celor aflaţi în faza pre-diabetică. O cură de câteva zile cu acest remediu are următoarele efecte: scade glicemia şi o stabilizează; normalizează metabolismul grăsimilor; reglează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară în momentul în care diabetul avansează. Totodată, contribuie la funcţionarea normală a rinichilor, împiedicând procesul de distrugere a nefronilor – care duce la insuficiență renală.

  Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici);

  Uleiul de lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.

  Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de Lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.

  Răni şi arsuri: Lavanda este un extraodinar ajutor în arsurile de gravitate mică şi medie. Pe arsurile uşoare se aplică o pastă obţinută din pulbere de tulpini de Lavandă, amestecată cu apă.

  Dureri de cap, migrene, amețeală: Ca remediu de urgență se iau 1-2 picături de ulei volatil de Lavandă cu puțină miere. Ca tratament pe termen lung, se recomandă pulberea de Lavandă: o linguriță de 4 ori pe zi, administrată pe stomacul gol.

  Păducelul are acţiune moderată antihipertensivă, determină o importantă reducere a presiunii arteriolare și protejează organismul împotriva stresului. Acţiunea biologică este determinată de dilatarea vaselor. Se recomandă intern ca adjuvant în angina pectorală, miocardită, hipertensiune arterială, tulburări de menopauză şi neurovegetative, arteroscleroză, emotivitate excesivă, nevroze cardiace şi insomnii.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Păducel:

  Pulberea  se ține sub limbă timp de câteva minute, după care se înghite cu apă. Este recomandată mai ales acolo unde aportul de alcool este contraindicat: în ulcerul gastric, în gastrita hiperacidă și în bolile hepatice grave.

  Sechele postinfarct – Potrivit unor studii de medicină experimentală realizate în mai multe laboratoare din lume,  administrarea de Păducel după infarctul miocardic favorizează revascularizarea mușchiului cardiac, stabilizează valorile tensiunii arteriale, ajută la mărirea calibrului vaselor de sânge care alimenteaza inima. Se consumă astfel: 1 linguriță rasă de pulbere de flori de Păducel, de 3 ori pe zi, în cure de minim 3 luni.

  Valori ridicate ale colesterolului - Se administrează 3-4 lingurițe pe zi de pulbere din fructe uscate de Păducel, în cure de 48 de zile, cu 7 zile pauză. Studiile medicilor chinezi arată o reducere cu până la 40% a nivelului colesterolului din sânge, în urma tratamentelor cu Păducel. Același tratament a dat rezultate în tratarea arteritei, inclusiv a arteritei obliterante.

  Acţiunea antidepresivă a complexului din Sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină. Sunătoarea are efecte pozitive și în bolile de ficat, în hepatite cronice, precum și în hepatitele evolutive, în dischinezii biliare și colecistite, având rol în stimularea celulei hepatice. Intern, această plantă este un bun bandaj, dar și un reechilibrant în ulcere, gastrite și enterite. Extern, cu Sunătoare se fac aplicaţii terapeutice în cazuri de arsuri, răni, inflamaţii bucale.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Sunătoare:

  Pulberea de Sunătoare are o acțiune recu­peratoare multiplă asu­pra or­ga­nismului: este antidepresivă și sedativă, întărește sistemul nervos, este vasodilatatoare și hipotensivă, cicatrizantă, hemostatică, stimulează funcția hepatică, are efecte antibiotice si antivirale. Se folosește cu succes în tratarea depresiei nervoase, a anxietății și a insomniei, dar e eficientă și în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, gastro-intestinale și în obezitatea pe fond psihic.

  Anxietate: Numeroși pacienți (mai ales cei cu tendințe anxios-depresive) au obținut rezultate încurajatoare folosind această plantă. Se recomandă o combinație de Sunătoare cu Tei, în proporții egale, din care se ia câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.

  Colita de fermentație - Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță rasă, de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 21 de zile de pauză. Principiile active ale plantei reduc numărul de bacterii de fermentație din intestin; reglează astfel flora, refac epiteliile și elimină inflamația. Sunătoarea se ia înainte de masă ori la minim două ore după ce am mâncat. Totodată, acest tratament ajută la controlul stresului psihic, care este printre principalii factori care provoacă apariția, agravarea sau recidiva colitei de fermentație.

  Hepatita cronică și acută - Mai multe studii arată că hipericina și hiperforina din Sunătoare atacă virușii care produc hepatita de tip B și C. Așadar, ca adjuvant, această plantă  de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evoluție al bolii, ajută la ținerea sub control a tensiunilor emoționale, care sunt foarte periculoase în cazul celor cu probleme hepatice, protejează ficatul de procesele distructive. Este recomandată infuzia combinată de Sunătoare, câte 1 litru pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 3 săptămâni de pauză. Cei cărora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de Sunătoare, câte 4 lingurițe pe zi.

  Sindromul premenstrual, tulburări de premenopauză: Observațiile făcute de medicii americani arată că dispoziția psihică a pacientelor cu sindrom premenstrual este mult îmbunătățită cu ajutorul Sunătoarei. Sunt reduse astfel simptome cum ar fi iritabilitatea psihică, depresia, deficitul de atenție și de concentrare, hiper-excitabilitatea psihiă, toate corelate cu perioada dinaintea menstrelor sau chiar din timpul menstrelor. Aceiași medici au remarcat efecte similare ale Sunătoarei în cazul tulburărilor de premenopauză. Se administrează pulberea de Sunătoare, câte 1 linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 28 de zile, cu 10-14 zile de pauză. 

  Preparatele fitoterapeutice pe bază de Talpa-gâştei au o influenţă directă asupra sistemului nervos central, cu efecte și asupra activității inimii, temperându-i funcţionarea oscilatorie, fluctuantă. Talpa-gâștei este un sedativ ce acţionează și asupra fiecărui organ în parte, reechilibrându-l, reducându-i starea de încordare, de excitaţie nervoasă. Eficientă în insomnie (fiind de 3 ori mai puternică decât valeriana), ea are acţiune sedativă, calmantă asupra sistemului nervos.

  Potrivit medicinii tradiţionale, Talpa-gâștei este una dintre plantele medicinale de cea mai mare importanţă în tratamentul unor afecţiuni greu de stăpânit: bolile de inimă pe fond nervos.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Talpa-gâștei:

  Aritmie cardiacă (palpitații) - Ultimele studii realizate în domeniu au arătat ca principiile active din Talpa-gâștei au un efect de stabilizare a ritmului cardiac. Astfel este îmbunătățită rezistența la efort a inimii și a întregului aparat cardiovascular.

  Tratamentul este de lungă durată (60-90 de zile), timp în care se administrează câte 8 grame de pulbere de Talpa-gâștei zilnic.

  Insomnie - Studii făcute în China pe persoane care sufereau de tulburări de somn, apărute pe fondul unor dezechilibre emoționale de tip anxios, au arătat că administrarea acestei plante favorizează intrarea în starea de somn, rărește trezirile nocturne și îmbunătățește calitatea somnului. Se administrează pulberea, câte 1-2 lingurițe pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de culcare. Sunt recomandate și băile generale cu Talpa-gâștei, făcute chiar înainte de culcare, fiindcă au un profund efect relaxant.

  Ciclu menstrual neregulat, infertilitatea la femei – Combinația dintre Talpa-gâștei și Angelica de China este considerată a fi perfectă pentru tratarea infertilității apărute din cauze hormonale. Cele două plante reglează menstruația, stimulează ovulația, dar sunt contraindicate odată ce s-a produs fecundarea ovulului. Se recomandă, așadar, combinația celor două plante din care se iau câte 3 grame de pulbere de două ori pe zi. Tratamentul începe din ultima zi a menstruației și continuă până în ziua ovulației, urmând a fi reluat după încheierea ciclului menstrual.

  Astm, bronșită astmatiformă - Crizele astmatice care apar pe fond de stres sunt eficient prevenite și tratate cu Talpa-gâștei. Această plantă are efect antispastic, calmant și ușor bronhodilatator, fiind folosită adesea pentru astmatici de medicina populară românească. Se administrează pulberea, câte 6 grame pe zi, în cure de câte 1 lună, urmate de 15 zile de pauză.

  Prolaps uterin, atrofie uterină - Se fac băi de șezut, de circa 15-20 de minute, cu infuzie de Talpa-gâștei. Suplimentar se poate urma și un tratament intern cu pulbere de Talpa-gâștei, din care se iau câte 4 lingurițe pe zi, în cure de minim 6 luni.       

  Dureri de spate – Eficiente sunt cataplasmele cu Talpa-gâștei. Pe zona dureroasă se aplică pasta obținută din pulberea umezita cu apă, învelită în tifon, iar deasupra se pune o sticlă cu apă cât mai fierbinte. Tratamentul are efecte calmante ale durerii și efecte antiinflamatoare.

  Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă florile de Tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.

  Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Tei:

  Anxietate (stări de teamă fără un motiv aparent) - Administrarea Teiului diminuează stările de teamă sau de anxietate ale pacienților, dar și unele tulburări asociate lor: atacurile de panică, distonia neurovegetativă etc. Se administrează pulberea de Tei, câte 2 grame, de 3-4 ori pe zi, în cure de 6 săptămâni, urmate de alte 2 săptămâni de pauză.

  Adjuvant în hipertensiune arterială - Se administrează câte o linguriță de 4 ori pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de 15 zile de pauză. Teiul acționează prin efect vasodilatator, prin acțiune sedativă la nivelul sistemului nervos central și prin efectul depurativ, eliminând surplusul de apă din organism.

  Adjuvant în febră: 1-2 căni de infuzie caldă de Tei stimulează o sudorație intensă, ceea ce va duce la scăderea temperaturii. Se folosește mai ales în accesele de febră asociate infecțiilor acute.       

  Gastrită - Pulberea de Tei alină și vindecă durerile de tip arsură, specifice acestei afecțiuni. Pe de o parte, ea reduce nivelul de stres și tensiunea psihică, iar pe de altă parte, protejează și cicatrizează mucoasa gastrică. Se ia câte 1 linguriță de pulbere de 3-4 ori pe zi, înainte de masă. În perioadele de criză puternică, cu dureri intense, nu se mănâncă nimic, vreme de minim 24 de ore. Se consuma mari cantități de infuzie combinată de Tei, neîndulcită. Pentru o eficiență sporită, se pune la macerat, împreună cu Teiul, și o cantitate egală de rădăcină de Lemn-dulce.

  Dozele maxime admise pentru pulberea de Tei: la copiii între 2 și 4 ani vor lua maximum 2 grame pe zi; cei între 5 și 9 ani vor lua maximum 3 grame pe zi, în timp ce copiii între 10 și 14 ani vor lua maximum 6 grame pe zi. Persoanele peste 14 ani vor lua aceeași doză precum adulții, care este de maximum 12 grame pe zi. Pulberea se ține vreme de câteva minute sub limbă, după care se înghite cu apă.

   Mod de utilizare

 • Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Produse Asociate:
Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant
Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant

44,95 Lei
Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO femina complex Nera Plant 90 cps
Capsule BIO femina complex Nera Plant 90 cps

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Capsule BIO hepato-complex 90 cps
Capsule BIO hepato-complex 90 cps

44,95 Lei
Capsule BIO Salicio complex - aspirina vegetala Nera Plant 90cps
Capsule BIO Salicio complex - aspirina vegetala Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Niavis Chlorella Tablete Ecologice/BIO 125g
Niavis Chlorella Tablete Ecologice/BIO 125g

39,50 Lei
Capsule BIO Nera Plant Endocrino-complex, 90 cps.
Capsule BIO Nera Plant Endocrino-complex, 90 cps.

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Capsule BIO Nera Plant Prostal-complex, 90 cps.
Capsule BIO Nera Plant Prostal-complex, 90 cps.

44,95 Lei
Adăugați în coș