Trup si Suflet
În curs de apariție
 
Important
Pentru comenzile din București, costurile de transport sunt de 16 lei pentru primele 3 kg.
 
Cosul tau
0 obiecte
 

Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps

Capsule BIO Alergo-complex Nera Plant 90cps
Clic pentru mărire
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: În Stoc

Cum acționează?

  • Ajută la preîntâmpinarea reacțiilor alergice

Pentru ce se recomandă?

  • Alergii
  • Astm bronșic alergic

Ce ingrediente conține?

Pulberi din 6 plante: Fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum), părți aeriene de Trei-fraţi-pătaţi (Violae tricoloris herba), Porumbe (Prunus spinosa), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea Millefolium), părți aeriene de Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria- în proporţii egale.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Fructele negre şi aromate de Coacăz-negru au acţiune tonică generală, vitaminizantă şi remineralizantă. Ele conţin o mare doză de vitamina C (de 10 ori mai multă decât în mere şi de 5 ori mai multă decât în portocale).

Pulberea de Coacăze negreare puternice proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare și antialergice:previne cancerul, luptă împotriva reumatismului cronic degenerativ și împotriva gutei, scade colesterolul, are acțiune favorabilă în ulcer duodenal, gastroduodenite gastrite, colite, afecțiuni hepatobiliare, nefrite şi anemie. Conţinutul de antocianozide îi conferă importante proprietăţi de reducere a tensiunii şi de protecţie a capilarelor sanguine, prevenind astfel accidentele vasculare. De asemenea, este deosebit de utilă în cazul insuficienței respiratorii, afecțiunilor febrile, tusei, oboselii generale și surmenajului, îmbunătăţind şi performanţele cerebrale.

În tratatul său despre Coacăzul negru, francezul Beaumont scria în anul 1757: ,,Cu dificultate se pot găsi alte remedii, cu efecte atât de marcante și pentru un număr atât de mare de boli, precum Coacăzele negre”.

Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor autoimune, în dermatita atopică. Conţine flavonoizi, vitaminele C şi A, carotenoizi, este un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge şi este diuretic. Reglează sistemul imunitar şi diminuează episoadele alergice. Vom explica mai jos beneficiile pulberii obținută din această plantă în cazul unor afecțiuni:        

Hipertensiune Pulberea de Trei-frați-pătați se administrează câte o linguriță de patru ori pe zi, în cure de patru săptămâni, urmate de alte 2-3 săptămâni de pauză. Această plantă ajută la reglarea tensiunii arteriale prin efectul său diuretic, dar și prin acțiunea sa la nivelul sistemului nervos central. Previne, totodată, infarctul miocardic și formarea cheagurilor de sânge.

Cancer la sân – Ca adjuvant în tratarea cancerului la sân, se recomandă pulberea de Trei-frați-pătați, câte 6 lingurițe pe zi, administrată timp de 30 de zile. Urmează apoi 7 zile de pauză, după care tratamentul se reia. Descoperirea a fost făcută de medicii de la un institut din Uppsala, Suedia, care au arătat că iarba de Trei-frați-pătați conține niște mici proteine, numite ciclotide - un inamic extrem de puternic al tumorilor maligne. Acestea atacă selectiv doar celulele maligne, distrugându-le.

Cancer pulmonar – Se iau câte 6 lingurițe pe zi de pulbere de Trei-frați-pătați, în cure de trei luni, urmate de 3-4 săptămâni de pauză. Același tratament s-a dovedit a fi eficient și în tratarea cancerului gastric, precum și a cancerului intestinal.

Studii foarte recente, realizate în „Laboratorul de Stat pentru Fitochimie” din Yunnan, China, au arătat că iarba de Trei-frați-pătați conține substanțe extrem de puternice, cu acțiune citostatică (sunt aceleași ciclotide descoperite și de studiul suedez). Efectul ciclotidelor extrase din această plantă este atât de puternic, încât foarte mulți specialiști spun că  ea va fi baza de fabricație pentru următoarea generație de citostatice. 

Adjuvant în lupusul eritematos (boala lupică) -  Se administrează câte o linguriță de pulbere de Trei-frați-pătați, de 4-6 ori pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de alte 10 zile de pauză, apoi se reia administrarea. Acest tratament nu vindecă singur afecțiunea, dar corelat cu un regim lacto-vegetarian cu multe crudități, lăptișor de matcă, muguri de coacăz negru (Ribes nigrum), lemn-dulce (Glycirrhiza glabra), are efecte spectaculoase de ameliorare a simptomelor.

Adjuvant în epilepsie, la copii - o jumătate de linguriță de pulbere de Trei-frați-pătați se administrează de trei ori pe zi. La adulţi, doza se mărește de 2-3 ori. Este un tratament simplu, extrem de răspândit în medicina populară din Marea Britanie. Se cunosc cazuri în care administrarea acestei plante a dus la ameliorarea (sub aspectul reducerii intensității crizelor) și, uneori, chiar la dispariția acestei afecțiuni.

Porumbele sunt bogate în vitamina C și conțin acizi organici antociani, taninuri, polifenoli, vitamina C, săruri de calciu și de magneziu, zinc, fier și potasiu. Au  efecte deosebite în convalescenţe postgripale, boli pulmonare, tuse convulsivă, debilitate fizică, anorexie, inapetență, deficit imunitar, intoxicații alimentare, tulburări de creştere, dureri de stomac și hemoragie. Ele tonifică oasele, dinții și unghiile.

Dintre toate fructele de pădure, Porumbelele sunt cele mai bogate în tanin – un antioxidant puternic care acționează imediat asupra imunității organismului. Taninul elimină bacteriile prin locurile pe unde trece. În cavitatea bucală îndepărtează tartrul de pe dinți; în esofag acționează ca un ulei asupra amigdalelor bolnave, iar când ajunge în stomac, devine un pansament pentru toată flora intestinală. Numeroase cercetări de laborator au demonstrat că Porumbele combat obezitatea, fiind printre cele mai eficiente remedii în lupta cu kilogramele.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

Atenționări: Preparatele din urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

Rădăcina de urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele urzicii, în acest caz, pot fi consumate.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici - o linguriţă de 3 ori pe zi).

În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Rinită alergică - Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de urzici, de 4 ori pe zi - pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi - pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Coada-șoricelului este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei. Ea este recomandată ca remediu natural în tratarea și vindecarea bolilor aparatului urinar,  constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruației, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamațiilor ovarelor și stărilor de nervozitate.

Coada-șoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ea elimină sau limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, provoacă strângerea țesuturilor, moderează secrețiile și ușurează cicatrizarea. Substanțele sunt concentrate cel mai mult în inflorescență, apoi în frunze, mai puțin în tulpină sau rădăcină. Planta conține principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Coada-șoricelului:

Reglarea activităţii hormonale, tratarea hemoragiilor, amenoreea (absenţa patologică a ciclului menstrual):Pulberea de Coada-şori­ce­lului se foloseşte în mod tradiţional contra dezechilibrelor hormonale la femei și pentru oprirea hemoragiilor. În Bucovina, femeile tinere care nu puteau avea copii foloseau adesea ceaiul din această plantă. Cerce­tătorii arată că două sub­stanţe din Coada-şoricelului (api­genina şi luteolina) îmbunătăţesc răspunsul organismului la acţiu­nea hor­monilor care declanşează ciclul menstrual.

Se administrează pul­berea proaspăt măcinată de flori de Coada-şoricelului, câte 3 linguriţe pe zi, în cure de pa­tru săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.

Colecistită – Uleiul volatil conţinut în florile de Coada-şoricelului are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra vezicii biliare. Se administrează pulberea proaspăt măcinată de flori, din care se ia câte o linguriţă pe stomacul gol, de patru ori pe zi, în cure de trei săptămâni, cu zece zile de pauză.

Dureri de dinți -  Pe dintele dureros se aplică un tifon umezit în care s-a împachetat o linguriță cu plantă uscată.

Răni - Se presară pe rană pulbere de Coada-șoricelului sau se aplică pe piele comprese cu tinctură. În caz de arsuri, aplicați uleiul de Coada-șoricelului pe zona afectată.

Primul ciclu menstrual - dacă fetei dumneavoastră nu i-a venit înca prima menstruație, deți ar fi timpul, dați-i să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cană cu ceai de Coada-șoricelului sau 1-2 lingurițe de pulbere.

Turiţa - mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

Alte recomandări:

  • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
  • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
  • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță - mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

Mod de utilizare 

Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Produse Asociate:
Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant
Capsule BIO calmo-complex 90 cps Nera Plant

44,95 Lei
Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant
Capsule BIO cardio-complex 90cpc Nera Plant

44,95 Lei
Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO digesto-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Capsule BIO hepato-complex 90 cps
Capsule BIO hepato-complex 90 cps

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Capsule BIO Salicio complex - aspirina vegetala Nera Plant 90cps
Capsule BIO Salicio complex - aspirina vegetala Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Niavis Chlorella Tablete Ecologice/BIO 125g
Niavis Chlorella Tablete Ecologice/BIO 125g

39,50 Lei
Capsule BIO Nera Plant Prostal-complex, 90 cps.
Capsule BIO Nera Plant Prostal-complex, 90 cps.

44,95 Lei
Capsule BIO detoxi-complex Nera Plant 90cps
Capsule BIO detoxi-complex Nera Plant 90cps

44,95 Lei
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș
Adăugați în coș