Trup si Suflet
În curs de apariție
 
Important
Pentru comenzile mai mari de 250 lei avem TRANSPORT GRATUIT IN BUCURESTI si 50% REDUCERE pentru comenzile trimise IN TARA
 
Cosul tau
0 obiecte
 

Călătorie spre centrul infernului. Ruxandra Cesereanu

Călătorie spre centrul infernului.  Ruxandra Cesereanu
Clic pentru mărire
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: În Stoc

“Am început să scriu această carte cu gândul la bunicul meu patern (Vasile Cesereanu), preot greco-catolic şi fost deţinut politic, catalizată fiind sufleteşte de evenimentele din decembrie 1989, de fenomenul Piaţa Universităţii (22 aprilie-13 iunie 1990) şi de mineriada aferentă din 13-15 iunie. Moral vorbind, decisivă a fost o culpabilitate <<jaspersiană>> pe care am simţit-o faţă de foştii deţinuţi politici din România. Vinovăţia mea era legată de faptul că trăisem atâta timp fără să ştiu îndeajuns de multe lucruri despre Gulag şi că, dacă evenimentele din decembrie 1989 nu ar fi survenit, ar fi fost posibil să nu aflu niciodată adevărul întreg. De aceea, cartea de față are la bază o intenţie etică. Ea s-a hrănit din pasiunea mea pentru memoriile de detenţie apărute masiv din 1990 încoace.”

Ruxandra Cesereanu

“Studiul Ruxandrei Cesereanu este excepțional și în măsura în care nu ține seama de această stare de spirit, propunându-și, dimpotrivă, să-și considere cititorii însuflețiți de dorința de a afla și înțelege ce s-a petrecut cu ei și ai lor timp de o jumătate de veac. Rămâne să sperăm că, luând-o drept ghid, mulți se vor avânta pe << tărâmul infernal>> până în centrul căruia a explorat cu rigoare, pasiune și inteligență Ruxandra Cesereanu.”

464 pagini

format 195/140mm

Monica Lovinescu

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Produse Asociate:
Nu este niciun produs care să aibă legătură cu acest produs.