Trup si Suflet
În curs de apariție
 
Important
Pentru comenzile din București, costurile de transport sunt de 16 lei pentru primele 3 kg.
 
Cosul tau
0 obiecte
 

Vitamina C Organica 60cps HERBAGETICA

Vitamina C Organica 60cps HERBAGETICA
Clic pentru mărire
Preţ: 36,50 Lei
Disponibilitate: În Stoc

termen de valabilitate: 19.03.2023

Cercetătorii au identificat în extractele naturale bogate în Vitamina C organica cofactori, sub­stanţe (flavonoide, antociani, acizi organici) care pe de o parte îmbunătăţesc simţitor asimilarea acestei vitamine de către organism, iar pe de altă parte potenţează acţiunea sa terapeutică foarte mult.

Contribuie la:

funcţionarea normală a sistemului imunitar
-   creşte acţiunea celulelor imunitare împotriva celor anormale

-   reduce infecţiile virale şi bacteriene

-   reduce simptomele gripale

minimizarea alergiilor
-   reduce nivelurile crescute de histamină din organism

reducerea inflamaţiilor articulare, crescând mobilitatea
funcţionarea normală a sistemului cardiac
-   reduce riscul de apariţie a trombozei

-   reglează tensiunea arterială

menţinerea concentraţiei normale de fierului în organism
-   creşte rata de absorbţie a fierului la nivel intestinal

stimularea producţiei de colagen
menţinerea valorilor normale de glucoză şi colesterol în sânge
protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, fizic şi psihic


Indicaţii (în baza studiilor științifice recunoscute internațional):

Se utilizează ca adjuvant în:

alergie, astm, febră
gripă, viroze respiratorii, infecții respiratorii bacteriene (inclusiv pneumonie, TBC)
boli tumorale
boala coronariană, hipertensiune, tromboză, accident vascular (prevenire, ameliorarea sechelelor)
anemie feriprivă, anemie hemolitică
diabet şi complicaţiile sale
sarcină, alăptare
fragilitate capilară, circulaţie periferică deficitară, neadaptare la frig
artrită, fracturi, osteomielită
expunere la noxe: pulberi de metale grele, vapori de solvenți, gaze de ardere bogate în gudroase sau monoxid de carbon, fum de ţigară etc.
efort fizic prelungit, activitate intelectuală intensă
Extractul uscat este, la ora actuală, cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale. Este pulberea fină, obţinută din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase) prin proces de atomizare. Această pulbere, un produs complet natural, nu mai conţine practic deloc apă, alcool sau celuloză şi este asimilată aproape instantaneu de organism. Extractul uscat este de peste zece ori mai bogat în principii active şi mai puternic, din punct de vedere al proprietăţilor farmacodinamice, decât simpla pulbere de plantă.

Această vitamină a fost identificată pentru prima data în lume de către fiziologul şi biochimistul de origine maghiară Albert Szent-Gyorgyi, descoperire pentru care savantul a primit premiul Nobel, în anul 1937. Cunoscută şi ca acid ascorbic, această substanţă este printre cele mai importante pentru viaţă, intervenind practic în toate procesele fiziologice importante din organismul uman şi nu numai.

DIFERENȚA DINTRE VITAMINA C ORGANICĂ ŞI ALTE FORME DE VITAMINA C 

Din punctul de vedere al structurii chimice, vitamina C existentă în fructe şi legume este identică cu cea sintetică. Cu toate acestea varianta organică se diferenţiază prin faptul că efectul terapeutic al acestei variante este mult mai intens, decât al celei obţinută pe cale industrială datorită substanţelor conţinute (flavonoide, antociani, acizi organici), care pe de o parte îmbunătăţesc simţitor asimilarea acestei vitamine de către organism, iar pe de altă parte potenţează acţiunea sa terapeutică foarte mult. De pildă, vitamina C de sinteză administrată în poliartrita reumatoidă are efecte modeste, în schimb vitamina C organică, extrasă din fructe, are o acțiune mult mai intensă, diminuând durerea articulară şi mărind foarte mult, prin administrare sistematică, mobilitatea articulară. La rândul lor, toate studiile de laborator au arătat că efectul antioxidant al extractelor naturale cu vitamina C organică sunt de 6-10 ori mai puternice decât ale vitaminei C de sinteză.

Acerola şi măceşele sunt fructele cu cel mai mare conţinut de vitamina C, având de 40 de ori mai multă vitamina C decât lămâia şi de 10 mai multă vitamina C decât coacăzele negre.  

DEFICITUL DE VITAMINA C ÎN ORGANISM 

Apare foarte frecvent, deoarece pe de o parte organismul uman nu este capabil să producă această vitamină, ci o ia din surse exterioare, iar pe de altă parte corpul nostru consumă cantităţi imense de vitamina C atunci când este supus la efort, poluare sau stres. De pildă, o singură ţigară fumată determină organismul să consume între 25 mg de vitamina C, în condiţiile în care necesarul zilnic din acest nutrient este de 70-100 mg.

Deficiența de vitamina C duce la apariția următoarelor simptome: oboseală, sângerări ale gingiilor, umflarea dureroasă a încheieturilor, tulburări în activitatea sistemului nervos şi al celui muscular, diminuarea rezistenţei organismului la infecţii, fragilizarea vaselor de sânge (inclusiv a capilarelor), respiraţie dificilă, dureri ale oaselor, paradontoză, oscilaţii ale tensiunii arteriale, creşterea valorilor colesterolului, diminuarea rezistenţei la efort, astenie. 

BENEFICIILE VITAMINEI C

Este recunoscută, de asemenea, pentru beneficiile din sectorul de frumuseţe: ajută la tratarea vergeturilor şi la menţinerea elasticităţii pielii prin formarea colagenului, opreşte acţiunea radicalilor liberi care îmbătrânesc prematur celulele şi tonifiază epiderma. 

Este utilă în cazul asteniei, acidul ascorbic având efect tonic, dar şi în cazul insomniilor ori anxietăţii, deoarece contribuie la sintetizarea serotoninei, substanţă responsabilă pentru stările de calm şi fericire.

Are un rol important în stimularea sistemului imunitar prin creşterea rezistenţei faţă de viruşi şi bacterii şi are capacitatea de a reduce inflamaţiile.

Contribuie la menţinerea nivelului presiunii sângelui şi a vitalităţii vaselor de sânge. Nu în ultimul rând, ajută la menţinerea nivelului colesterolului în limitele normale.

Este bine de ştiut faptul că administrarea antibioticelor reduce absorbţia de Vitamina C, de aceea este indicat ca în perioada respectivă să fie consumată în cantităţi mai mari.

Produs notificat de Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale Aromatice şi Produse ale Stupului Notificare nr 6804/2012

Compoziţie/1 capsulă:

 

Măceş (Rosa canina)  140 mg
Păducel (Crataegus oxyacantha/Crataegus monogyna) 140 mg
Acerola (Malphigia glabra) extract cu 17% vitamina C    120 mg
 

Mod de administrare:
Fiecare capsulă conține 20 mg. de vitamina C 100% organică. De regulă, se iau 1-3 capsule de 3 ori pe zi. Dozele maxime se recomandă în cazurile de efort fizic prelungit, alergie, expunere la noxe (inclusiv fum de țigară), stări febrile, afecțiuni infecțioase sau tumorale.
 

Precauții si contraindicații: Supradozarea poate produce diaree, erupții cutanate.
 

Fabricat in Romania

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.


Produse Asociate:
Nu este niciun produs care să aibă legătură cu acest produs.